freibesetzt

Juni 29 - Juli 23, 2005
Kunsthalle Exnergasse, WUK, Wenen
http://kunsthalle.wuk.at/

De tentoonstelling en evenementenreeks freibesetzt onderzoekt locaties en structuren in Nederland en Oostenrijk waar pogingen worden ondernomen om experimentele werk-, woon- en denkruimtes te scheppen, dit te midden van, en tegelijkertijd zoveel mogelijk los van, de voorgeschreven status quo van stedelijke leefgemeenschappen.

Achter ontoereikende of beladen begrippen als “vrijplaatsen” of “kraakpanden” schuilen vaak oorspronkelijke ontwerpen en vooruitstrevende praktijken, die vanwege hun grote verscheidenheid aan beleid en ontstaansgeschiedenis zich niet zomaar in een of ander theoretisch keurslijf laten persen.

Door ontwikkelingen, ruimtes en individuen, in Nederland en Oostenrijk, uit heden en verleden, naast elkaar te presenteren, stelt freibesetzt zich ten doel een levendige discussie te stimuleren, en het delen van kennis te bevorderen, over dit (internationaal) bedreigd verschijnsel. Aan de hand van de zeer verschillende biografieën, ervaringen en uitdrukkingsvormen kan men de mogelijkheden en obstakels van deze diverse strategieën ervaren en erover discussiëren.

 

Kunsthalle Exnergasse Währingerstraže 59, Stiege 2, first floor 1090 Vienna Austria
Opening Hours: Tuesday-Friday: 2pm-7pm Saturday: 10am-1pm
FREE ENTRANCE

 

 

What is freibesetzt? ( D /NL / E )
Agenda
Images
Protagonists
Support

strange attractors

A Paper House
Coolhaven
EKH Infopoint
FLUC im Exil
Kostnixladen
Kraakspreekuur
“Ost Minstrels”
Vrije Ruimte